Stairway to heaven

2010.07.09. 19:25 rizla

Spanyolország - Németország  1 - 0

Ha valóban a Paraguay elleni mérkőzés volt a tisztítótűz - és hát nagyon úgy tűnik, hogy igen -, akkor a selección most ott toporog a kövér, szakállas szekuritis, Szent Péter színe előtt, és az elit klubba való bebocsátásának feltételeiről alkudozik. Jóságos és dicső tettekkel teli élete dacára az utóbbi időben elkanászodott egy kicsit, saját gyarlósága miatt szenvedett, és néha már csak az égiektől érkező segítségben bízhatott (meg abban a síppal a szájában rohangáló fura fickóban). De lehetett bármilyen csenevész is a spanyol válogatott teljesítménye az eddigi világbajnokság során, a Németország ellen produkált játékkal sikerült minden korábbi bűnt jóvátenni és elfeledtetni örökre, mert bár nem volt az évszázad mérkőzése ez sem, nem hullott gólzápor, és tüzes karikákon sem ugrált át senki, a maga nemében tökéletesre csiszolt, vegytiszta spanyol futballt láthattunk végre. Dícsértessék!

A már megszokott vb-ritmustól eltérően Del Bosque ezúttal készült egy meglepetéssel a mérkőzésre, persze nem a hajótestet eddig erősen a víz alá nyomó fedélzeti nehezék kihajításáról van szó önmagában, hanem a torrestelenített hadrendhez kiválasztott új kezdőjátékos személyéről. Előzetesen nem sokan tippeltek arra, hogy a címeres mezben már alaposan bejáratott Fabregas, vagy David Silva helyett éppen a totálisan zöldfülű, májusban még pontosan nulla válogatottságnál tartó Pedro mellett teszi majd le voksát az öreg rozmár, pedig utólag már a napnál is világosabb, hogy nem csak váratlan, de nagyon is optimális volt ez a döntés. A tenerifei srác ugyanis amellett, hogy középre keveredve olyan szintű és gólveszélyes csatárjátékra képes, amit Torrestől egyelőre hiába várunk, szerencsés esetben a pálya jobb szélén is le tudja kötni a védők figyelmét, hiszen eredeti posztja szerint szélső (spoiler: most össze is jött neki). Hogy sikerüljön láncra verni a német kontratámadások során általában kulcsszerephez jutó Lahm-ot, Iniesta ezúttal visszakerült a támadósor bal oldalára, ebből kifolyólag Villa újra középcsatárként törte legelöl a követ, a középpályán Xabi Alonso pedig láthatóan azt a fontos feladatot kapta, hogy a hátul takarító, Öziléket terrorizáló Busquets, és az előrébb osztogató, Schweinsteiger és Khedira zsírpárnáit égető Xavi között felszabaduló üres területeken mozogjon, és onnan táplálja a támadások tüzét elmés megoldásaival; mindeközben a legfontosabb alapelv, tehát a legjobb védekezés a támadás pluszban még meg lett fejelve a csapatra eddig nem igazán jellemző, labdavesztés utáni egészpályás letámadás intézményével. Finoman szólva is működőképesnek bizonyult az elképzelés.

Az első félidőt még a vihar előtti feszült csend hangulata uralta, ami leginkább annak a számlájára írható, hogy a németek látványosan kerülték a nyílt konfrontációt a technikásabb spanyolokkal, és nagyon visszahúzódva, biztosan felépített védőfal mögül leskelődve várták, hogy az első adandó alkalommal rátenyerelhessenek a kontratámadás rakétáit kilövő gombra. Az eddigi spanyol, és persze német meccsek alapján nem is volt annyira rossz elképzelés Löw-től ez a villámháborús taktika, annyi hiba csúszott a számításba mindössze, hogy ezúttal hiába vártak bármiféle hibára. A selección a fenti módosítások hatására úgy festett ugyanis, mint egy, a pálya egész területét elborító, labdanyelő massza, amit jobb híján csak gyúrogatni lehet itt-ott, átszakítani nem nagyon, és ha indult is volna német ellencsapás, azt a rendkívül koncentrált formában történő teljes letámadással sikerült már a születésének pillanatában visszatuszkolni a germán anyaméhbe, a két úgy, ahogy veszélyesnek mondható szituációt pedig egyszerűen elszarakodták Klose-ék. Ugyan a német kapu sem forgott sokkal nagyobb veszélyben, de spanyol szemszögből ez mégiscsak egy kellemesebb benyomásokat keltő patthelyzet volt, mint az eddigiek.

Azt már megszokhattuk a csapattól, hogy a második félidőben hagyományosan szebbik arcukat mutatják, mint az elsőben, ez azzal a szívderítő különbséggel most is stimmelt, hogy ezúttal az első félidő ócska helyett jóra, a második pedig vállalható helyett csodálatosra sikerült. A németek egy hatalmas Kroos-helyzetet leszámítva egyszerűen meccsben sem voltak, és ha egykapuzás nem is folyt, a mezőnyfölény és a totális spanyol kontroll egyértelművé vált. Az egyenes kieséses szakasz két meccsén 8 gólt berámoló félelmetes ellenfél most csupán egy maroknyi részeg tengerésznek tűnt, akik egyetlen ütött-kopott csónakban próbálnak átevezni a háborgó óceán egyik partjáról a másikra, és lehet bármekkora tengeri medve is a kapitányuk, jelentős mennyiségű szerencse nélkül egy ilyen őrült terv eleve kudarcra ítéltetett. Mindezek után ironikus volt, hogy a mérkőzés egyetlen gólja egy hagyományos, középre tekert szögletrúgásból született, pláne, hogy előtte több ötletes kisszöglet-variációt is megcsodálhattunk (amik rendre röhejesen be szoktak sülni egyébként, de ezen a napon még ezek is működtek). A német csapattól szokatlannak ható védelmi hiba, és Puyol tökéletes fejese után a fritzek teljesen kinyíltak, és akár az eddigi áldozataik sorsára is juthattak volna, de Villa, Pedro, vagy a végén beálló Torres különböző hülyeségei elnapolták a hóhér akasztását, helyette maradt az enyhébb szívinfarktusokkal megszakított fohászkodás, és lehetett kezet csókolni Kassainak, amiért egy jó helyről járó szabadrúgást elfelejtett befújni Schweinsteiger kigáncsolásáért.

Persze a Nationalelf összes nyálkás csápját lefogó, jól eltalált taktika önmagában még kevés lett volna az eddigiekhez képest hihetetlen színvonalúnak mondható megvalósítás nélkül. Hogy az ellenfél kiléte, a mérkőzés tétje, vagy a Paraguay elleni felszabadító siker miatt volt ezen az estén kérlelhetetlenül és kizökkenthetetlenül precíz a selección, azt nehéz pontosan megállapítani, de hajlok afelé, hogy a játékosok odaadását ezegyszer megháláló és hasznosító, kényelmes, sehol sem szorító játékrendszer a felelős mindezért. Továbbá eddig is sejthető volt, hogy ez a spanyol csapat mentálisan erősebb a korábbiaknál, most a leglátványosabb bizonyítékot erre akkor kaptuk, amikor az elszórakozott ziccerek hatására sem ingott meg a játékosok önbizalma egy pillanatra sem, sőt, rá tudtak tenni még egy lapáttal (pedig már fogalmaztam az "A németek újra németek" című gyászposztot). A jó játékkal régi kedves ismerősünk, Katasztrofális Helyzetkihasználás is visszatért tehát, de őkelmét leszámítva az ég világon semmit sem lehet felróni ennek a csapatnak, amelyik olyan bámulatosan játszott, hogy arra kellett rádöbbennünk az utolsó percekben, hogy már egészen az elsőtől fogva meg volt nyerve a mérkőzés.

Casillas (8) - Próbálták a gyengéjének számító magás labdákkal szivatni, de minden esetben résen volt, Kroos közeli lövését könnyedén védte, Trochowski egy távoli kísérleténél már jobban kellett nyújtózkodnia, de kiszedte azt is. Hibátlan teljesítményt nyújtott, és üdvözítő volt látni rajta azt a higgadtságot, ami az elmúlt 2 évben nem igazán volt rá jellemző Madridban. San Iker visszatért, és szétrúgja a seggeteket.

Capdevila (7) - Okosan, de nagy lendülettel élt az Iniesta játéka által felszabadított területekkel a támadásokban, védekezésben Trochowski-val simán tartotta a lépést, Kroos-szal már egy kicsit jobban meggyűlt a baja, de összességében így is kellemes csalódás volt az öreg.

Puyol (7,5) - A tompuló érzékeit, és az érezhetően csökkenő sebességét újra azzal a hamisítatlan, puyolos önfeláldozással ellensúlyozta, ami az utóbbi időben kicsit azért hiányzott tőle. Többek között ennek a jutalma volt a szenzációs fejesgólja, ami eldöntötte a meccset, őt pedig a spanyol futball halhatatlanjai közé emelte (és már az elején is majdnem fejelt egy gólt).

Piqué (8) - Aki ismeri őt a Barcelonából, az annyira talán nem is lepődött meg rajta, hogy egy gyenge egyéni teljesítményt követően pont a még nagyobb téttel bíró mérkőzésen rukkolt elő a legjobb formájával. Ha kellett, hátulról indított, vagy kiváló ütemben lépett fel a középpályára megakasztani egy-egy támadást. Átjátszhatatlan volt, ha valahogy mégis sikerült átverni, rögtön javított.

Sergio Ramos (7,5) - Előtte Pedro söprögette tisztára az utat, jöttek is tőle a kiváló felfutások rendszeresen, persze csak módjával, Podolskit is kezelnie kellett közben. Ezt egy ízben elég piszkos módon intézte, szerencséje volt, hogy elmaradt a sárga, a tizigyanús Özil-esetnél viszont inkább azt kellene feszegetni, hogy hol voltak a többiek. Talán ez volt a védelem egyetlen igazi hibája a meccsen.

Busquets (7,5) - Sallangmentes, tanári játék 21 évesen a mai futball legfontosabb posztján, mindezt egy vb-elődöntőben, ilyenkor igazán szórakoztatóak a habzó szájú kritikusai. A legkényesebb helyzetekből is ki tudta vágni magát, nem csinált semmi baromságot, és még csak nem is fetrengett.

Xabi Alonso (8) - Kulcsfontosságú volt a játéka, és tökéletesen meg is oldotta a feladatot. Szórta a jobbnál jobb keresztlabdákat, benne volt az összjátékokban, és a második félidőben rendszeresen lövőhelyzetbe került, amit a spanyolos tökölést örvendetesen mellőzve általában el is vállalt. Ha valamelyik kísérletéből gól születik, megint ő lehetett volna a meccs embere.

Xavi (8) - Végre a jól megszokott mederben folyt a játéka, teljes ellenőrzés alatt tartotta a középpályát, visszavette a passzkirályi címet, és most már kijelenthető, hogy meccsről meccsre javul a formája. A FIFA.com-on őt választották meg a mérkőzés legjobbjának, a győztes gólpasszt is ő ívelte Puyol fejére.

Iniesta (8) - Teljesen kinyírta a németek jobb oldalát, egyszerűen nem tudták tartani. Óriási szerepe volt abban, hogy Lahm gyakorlatilag semmit sem tudott hozzátenni a támadásaikhoz, labdát elvétve veszített, és több jó csel után csak a balszerencsén múlt, hogy nem adott gólpasszt Villának.

Villa (7) - A jelenkor labdarúgásának törvényszerű iróniája, hogy középen, közelebb a kapuhoz kevésbé volt gólveszélyes, mint a bal oldalról indulva. Hatalmas mezőnymunkát végzett, és pár enyhén túlbonyolított helyzetet leszámítva a legtöbbet hozta ki a szituációkból.

Pedro (7,5) - A németeket meglepte a játéka, a szurkolókat meg valószínűleg a játékának a színvonala. Szinte minden veszélyes akcióban benne volt, sokkal agilisebben mozgott és izgalmasabban kombinált, mint mostanában Torres, közben egy pillanatra sem állt le, folyamatosan vitte el a védőket Sergio Ramos elől. Néha kicsit túlvállalta magát, a képességeit meghaladó passzokkal vagy cselekkel próbálkozott, a végén annál a ziccernél pedig bizonyára úgy gondolta, hogy ő Messi. Del Bosque bölcsen nem feddte meg érte.

Torres (6,5) - Jó döntés volt egyetlen előretolt éknek behozni, mert a gyorsasága azért a helyén van, Villa meg eléggé kifáradt már a végére. Két szép csel után ziccerben épphogy csak menteni tudtak előle. Most már csak könyörületből is kijárna neki egy gól (majd a hollandok ellen 4-0-ás vezetésnél beáll).

Silva (-) - Nem sok ideje volt maradandót alkotni, de 7 perc alapján ígéretesnek tűnt. Megdöbbentően erős a spanyol cserepad, Fabregas ráadásul be sem állt most.

Marchena (-) - Menetrendszerű időhúzó csereként már másodszor játszott védekező középpályást a vb-n, kösz Vicente!

 

Spanyolország: Casillas, Piqué, Puyol, Iniesta, Villa (Torres 81'), Xavi, Capdevila, Xabi Alonso (Marchena 90'+3), Sergio Ramos, Busquets, Pedro (Silva 86')
Németország: Neuer, Friedrich, Khedira (Gomez 81'), Schweinsteiger, Özil, Podolski, Klose, Trochowski (Kroos 62'), Lahm, Mertesacker, Boateng (Jansen 52')
Gólszerző: Puyol (73')

Bár biztos vagyok benne, hogy az örökbecsű klasszikus, a "most már csak a következő mérkőzésre koncentrálunk" már elhangzott nagyjából ezerszer a játékosok szájából, én a következő mérkőzésre csak holnaptól koncentrálok.

A seleccion.blog.hu egyháza pedig ezúton ünnepélyesen közhírré téteti, hogy szentté avatta Paul-t, a polipot. Viselje mostantól büszkén az Oberhauseni Szent Pál nevet! Köszönjük, és gratulálunk!

Döntő: Spanyolország - Hollandia, július 11., vasárnap, 20:30.

26 komment

Címkék: meccs értékelés knockout st paul

A bejegyzés trackback címe:

https://seleccion.blog.hu/api/trackback/id/tr842137606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sir Black The Brightest 2010.07.09. 19:57:21

jó a polipos kép! :) amúgy egy ilyen taktikai rajzot nem tudod hol lehet találni? vagy véletlen nincs kedved csinálni egyet ha már ilyen jól tudod ki merre hogyan mit csinált?

rizla 2010.07.09. 20:12:49

@VodkadrinkerPíter: fifa.com-on mindent, de tényleg mindent megtalálhatsz, hőtérképeket, felállásokat lebontva negyedórás periódusokra, passz statisztikákat, stb. amiben nem olyan erősek, az a labdaszerzések feljegyzése, meg úgy általában a játékosok egyéni mutatói a passzokon kívül, nekem az a rész kicsit trehánynak tűnik. ja, mindezt a matchcastnál keresd egy-egy mérkőzésen belül

grasslover 2010.07.09. 20:44:21

A polip a döntőre is velünk van, szerintem Florentino Perez már a leigazolásán gondolkodik, bár gondolom magas a kivásárlási ára. Viszont valami hülye papagáj a hollandokkal van, nembaj a polip a főnök, csak neki hiszünk.

Pedro beállítása nagy húzás volt, remélem marad. A ziccerénél szerintem a talaj is közre játszott, ő az ilyen helyzeteket könyörtelenül be szokta ba...lőni. Ja és Iker tényleg végre a régi volt, biztos megfektette a riporter csaját.

grasslover 2010.07.09. 20:45:43

Capdevilla viszont valami drogot kérhetne maradonától, Robben mint a gyorsvonat úgy fog mellette elmenni.

Jimbo75 2010.07.09. 20:48:27

Polipot sztem már megsütötték a fritzek:-))
Kiváncsi vagyok Torres ezúttal kezd-e vagy marad az 1 csatár. Sztem marad, jól muzsikált így az együttes. Bár lehet, hogy a hollandok nem szarják össze magunkat, mint a fritzek, akkor megint más taktika kell, meglátjuk.

grasslover 2010.07.09. 20:53:48

Bommelt amúgy ki lehetne küldetni, Sergio mester elővehetne valami kis sunyiságot... :D

Jimbo75 2010.07.09. 20:57:27

@grasslover:

Ezzel vigyázni kell, Bommel is akkora patkány, mint Materazzi, nehogy egy spanyol küldessen Ő ki...

robot_ 2010.07.09. 21:02:15

Majd egy kis seggdugó szőrös hispán kettéfejeli v. Bommelt :)
Ki jatszik majd egy területen vele? Csávi, vagy Inyista?
az jo lesz.. mar alig varom. :D

grasslover 2010.07.09. 21:06:19

@Jimbo75: Hihetetlen hogy még nem állították ki ezen a vb-n, ennek az arrogáns holland csapatnak ő az egyik verrőembere, a másik arcoskodó meg Van Persie (még hogy az új Van Basten...ha kluivert beszállna az eurosport műsorából, többet nyújtana)

rizla 2010.07.09. 21:09:08

@grasslover: jó, most gondolom egy-két éven át minden meccs előtt felbukkan majd egy médiumállat, a bulvárlapok találnak majd egy hihetetlen telepatikus képességekkel bíró szarvasbogarat is baszki. paul csak egy van, és most már spanyolországgal van. bocs németek, de eredetileg nem is német, szóval ez van, egy polip testét elrabolhatjátok, de a lelkét soha.

Neil Blender 2010.07.09. 21:40:31

Igazabol meg nem is kommenteltem sehol a meccset most megteszem. Arenanal neztuk a meccset 300 HUFos kolbasz + sor komboval (kicsit feltem a nemetes kaja miatt). Jo hangulat, jo ido, jo meccs. A pozitivumokon kivul azert meg kell emliteni a negativumokat is amit rizla csak szor menten tett meg.

1. Helyzetelpocsoles: a hollandok 3 az 1 elleni utolso perces tokoles lofasz volt ahhoz kepest amit Pedro, Villa es Torres eloadott 1 azaz egy golos vezetesnel. Igazabol Pedro a legkevesbe szidhato, nalam MoM, fiatal tapasztalatlan mennybe akart menni. Torres es Villa azert rendesen elmajomkodta a helyzeteit

2. Xavi+Iniesta: MoM lett az egyik, golpasszt adott a masik sem jatszott rosszil es nem is igazan a jatekukkal volt a gondom DE egy ilyen kepessegu duotol elvarom azt, hogy 16-20 meterre a kaputol, a jo csel utan LOJE EL AZT A K..VA LABDAT. Tobb olyan szituacio is volt, amikor tulcseleztek ill. olyan passzokat szerettek volna megcsinalni, amik csak ugy lehettek volna kivitelezhetoek ha:

a. a vedo lyukat rug
b. a vedo vak
c. a vedonek nincsenek labai
+1 a vedo Banfi Jani

Szoval felelmetes hogy mennyire irtozik a 2 barcelonai sexy soccer player a kapra lovestol (meg is lepodtem hogy Iniesta golt lott).

Ennyi amugy a negativum, szep volt fiuk, dontot bezarkozva otthon egyedul!

P.S. Arenas focinezes legviccesebb jelenetei azok voltak mikor elottunk helyet foglalo gardistak, vesszen Trianon, Holokauszt-hazugsag polokban, magukbol kitorve tapsoltak egy-egy Boateng, vagy Khedira esetleg KlosePodolskiOzil megmozdulasnak. =)Csoppet meghasonultk a fiuk

grasslover 2010.07.09. 22:24:14

@Neil Blender: már korábban is írtam, Iniesta GÓLT LŐTT már ezen a tornán, ezt osszuk be válogatott szinten 2014-ig legalább. Xavi viszont kifinomult rúgótechnikával rendelkezik, ő tényleg lőhetne többet, de elsősorban ez Xabi rezortja lenne, de eddigi próbálkozásai finoman szólva se voltak kapus-szívroham előidézőek.

robot_ 2010.07.09. 22:25:58

@grasslover:
Svajc ellen mondjuk volt egy olyan kapufája, hogy abban a stadionban nem rendeznek már idén meccset, mert meggöbült a tér, és húzz a a labdát. :)

robot_ 2010.07.09. 22:27:53

Szerintem attol a lovestol mondjuk lehet hogy beemelt egy kiló svájci szart a kapus a nadrágjába.

Neil Blender 2010.07.09. 22:51:25

@grasslover: Azert Xavitol legyen elvarhato hogy felvallal egy szituaciot. Egy loveesere emlekszem talan Honduras ellen ami nem akadt el...

4-0nal okes akarjunk minel nagyobb golt tugni jatszuk ki 0ra, nincs ezzel semmi baj. Viszont 1-0nal egy 20 meteren elvesztett labda akar vegzetes is lehetett volna ez ellen a kurvajol kontrazo nemet csapat ellen. Loje el, max levagodik, melle megy, megfogja a kapus, gol lesz.

Kicsit ugy tunhet mintha "utaznek" XAvira, nincs igy, respect neki de neha felelmetes korulmenyes...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.07.10. 10:31:26

Eddig tényleg az igazán nehéznek ígérkező meccseken (Portugália, Németország) hozta a csapat a legjobb focit. Reméljük, ez nem véletlen.

@díszbohóc:

Nem olvastam végig, cak egy idézet, külön a Busquets-antifanoknak:

"The other man who had an excellent opening period was Sergio Busquets. Not the most popular player in the Spain squad, and probably the least naturally gifted midfielder on show today, but he did his job very well, both with and without the ball."

Goyo 2010.07.10. 10:41:38

Nem lepődnék meg nagyon, ha Arbeloa kezdene Capdevila helyett a döntőben. Az uruknak is bejött az a húzásuk, hogy a jobb lábas Cáceres-t rakták rá (náluk az eltiltás is belejátszott persze). Messi ellen pár éve nagyon jól oldotta meg a feladatát AA.

Camriana 2010.07.10. 11:13:08

Azt lehet már tudni, hogy ki melyik szerelésében lép majd pályára a döntőben? Úgy tudom a hollandok lesznek a hazaiban, csak kérdés, hogy emiatt lehetnek-e a spanyolok a vörös-kékben.
Mondjátok, hogy túlaggódom, de idegenbeli mezükben én még nem láttam őket jól játszani.. Viszont a vörös mez mintha valami doppingszer lenne, mintha jobban menne nekik a játék ha a hazai szerelésükben vannak, nem?

Sir Black The Brightest 2010.07.10. 14:43:11

@Bravia86: alapból baromság ez a szabály, hogy egy VBn nem játszhat mindenki a hazai szerelésében. nem is értem mi ennek a lényege...

robot_ 2010.07.10. 16:16:00

@VodkadrinkerPíter:
hat egy dán spanyol dontő érdekes lenne ha mind a ketto a hazaiban jatszana... kissé sok lenne az eladott labda, rossz helyre adott passz. :)

Sir Black The Brightest 2010.07.10. 18:49:54

@robot_: ez ugyanúgy igaz pl a Szerb hazai és Angol idegenbéli mezekre is szóval nem emiatt van ez a szabály :)

robot_ 2010.07.10. 23:54:36

@VodkadrinkerPíter:
De, reszben biztos hogy emiatt, de lehet h mas miatt is. De azt tudom h van is ilyen resze a szabalyozasnak, hogy mittomen melyik szin ami az egyik szerelesben van az az idegenbeliben nem lehet, meg nem lehet ugyanaz a dominans meg .. mittudomen mar. Van valami szarozas a szinekkel es ket ugyanolyan szinu mezt viselo csapat nem lephet palyara. (mondjuk ket full piros, ott az egyik mindig valtani koteles.)

rizla 2010.07.11. 00:05:25

@Bravia86: elvileg a spanyol csapat játszik "idegenben", úgyhogy sanszos a sötét mez, de utánanézek.

Camriana 2010.07.11. 09:39:58

@rizla: igen, én is úgy tudom, hogy az ő mezük "alkalmazkodik" majd a hollandokéhoz, csak én bíztam benne hogy talán mégis a haza szerelésben lehetnek majd.. Végülis a narancssárga-fekete némiképp elüt a vörös-kéktől szóval azért mégsem ugyanarról a két színről van szó..
Azok után meg hogy az argentín-mexikó meccsen messzebbről nézve összemosódtak a világoskék-fehér csíkok a világoszöld-fehér csíkokkal, gondoltam bármi megtörténhet...

gibson 2010.07.11. 10:39:01

A szabály szerint a hazai csapat választ mezt, ez a hollandoknál nyilván a narancssárga lesz, és a vendégcsapatnak ehhez kell alkalmazkodnia. Tehát nem torvényszerűen az idegenbeli mezt kell választaniuk, hanem azt, amelyik jobban elüt a hazai csapat által választott mez színétől. Tehát 99%, hogy a spanyolok a sötétkék mezükben fognak játszani. Ami nem baj, mert nem ezen fog múlni, hanem azon, hogy a polip, bocsánat, Oberhauseni Szent Pál őfelsége a spanyol dobozba bújt be először.
süti beállítások módosítása