Spanyolország - Lengyelország 6 - 0

Véres háborúba készülnek Ibéria harcosai, úgyhogy az indulás előestéjén még összegyűltek a faluban egy kis ungabungára. A póznához kötözve sikoltozó, rituális áldozati ribanc szerepe Lengyelországnak jutott, szegényen nem csak végigment a fél törzs, de aztán több darabra szeletelte, majd jóízűen el is fogyasztotta ez a barbár népség, sajnos nincs mit tenni, ha egyszer olyan jól csúszik sörrel. Helyre kis lakoma volt ez, Dél-Afrikáig is elhallatszott a csámcsogás zaja.

Nem volt rossz ötlet Murcia viszonylag aprócska stadionjába szervezni ezt a hazai közönségnek szóló tiszteletkört, a Bernabeu és a Camp Nou kékvérű, színházlátogató közönsége helyett inkább amolyan vidám családi kertipartikat idéző vurstlihangulat fogadta az ausztriai edzőtáborból hazaérkező csapatot. Anyuka, apuka és a gyerekek egyaránt Torres-mezbe öltözve várták a cirkuszt a kenyér mellé, és meg is kapták hamar. Az első 45 perces etap fő műsorszáma a világhírű bűvész, Andrés Iniesta volt, aki elhatározta, hogy mostantól csak jobb külsővel hajlandó gólhelyzeteket kialakítani, és mire szerencsétlen lengyelek rádöbbentek, hogy a selección blogja sosem hazudik, már el is dőlt a meccs. Aztán kedvem lett volna nekem is a lelátón ülő kissrácokhoz hasonlóan a szüleim nyakába csimpaszkodni vigaszt keresve, ugyanis Iniestát már a 39. percben lecserélte Del Bosque, és az első reakcióm erre valami olyasmi lehetett, mint amikor szegény kis Pistikét behülyítik a gonosz testvérei, hogy idén elmarad a karácsony. De csak nyugi, a sérülését hivatalos forrásból is semmi komolynak titulálták, a válogatottnál technikai igazgatóként dolgozó Hierro is megnyugtatott mindenkit, hogy elsősorban elővigyázatosságból cserélték le és csak egy kicsit túlterhelődtek a szalagjai, vagy mi.

Aztán a második félidőben már tényleg mindenkinek jutott egy-egy falatka Lengyelország cafatokra tépdelt húsából, bejött Fabregas, gólt lőtt, bejött Torres, ő is gólt lőtt, a 4-2-3-1 és a 4-3-3 között plasztikusan váltakozó formáció pedig tízszerte olajozottabban működött, mint az utóbbi meccsek során. Az egyetlen újdonság az elmúlt két felkészülési mérkőzéshez képest kimerült annyiban, hogy Arbeloát kipróbálta a védelem jobb szélén is Del Bosque; továbbá kijelenthetjük, hogy a selección blogja néha mégiscsak hazudik, mert Marchena a harmadik előkészületi meccsen sem játszott védekező középpályást, ami elég egyértelmű jele annak, hogy a vébé alatt sem nagyon fog, mea culpa. A Torres - Villa álompár idei debütálása a kifutón is várat még magára, a jeles esemény alkalmából új sérót belövő Fernando ugyanis éppen szeretett csatártársát váltotta a 65. percben, a taktikai hadrend érintetlensége mellett. Emiatt inkább ne aggódjunk, Isten is egymásnak teremtette őket, tehát nem nélkülözhetetlenül fontos, hogy előre gyúrhassanak az egymás melletti játékra, Honduras és Chile is megteszi majd közös lőgyakorlatnak.

Mivel ezen a meccsen összefoglaló-szerűen gyakorlatilag nincs mit ragozni, és valószínűleg jóval többen is láttátok, mint az eddigieket - köszi Digisport, Haraszti Ádám korrekt, senki agyát sem felkúró közvetítését különösen, ritkaságszámba megy manapság -, ezért a szokásoktól eltérően bevezetem a játékosok teljesítményének személyre szabott kifejtését és pontszám szerinti értékelését, némiképp kísérleti jelleggel. 1-10-ig megy, ha már el tudok számolni addig, az 1 értelemszerűen a leggyengébb, ilyet csak a három labdaérintésből három öngólt vétő, majd lábtörésért azonnali piroslapot begyűjtő játékosoknak adok, a 10 pedig Iniesta.

Casillas (6,5) - Egy remekbeszabott bravúrra szüksége volt az egyetlen épkézláb lengyel kapuralövés hárításához, ezt leszámítva nem nagyon akadt dolga.

Arbeloa (6) - Szürke iparosként robotolt, támadásban csak a kötelezőt hozta, ez még így kevés lesz Sergio Ramos kiszorításához.

Piqué (7) - Egy stréber átlagos napja az iskolában, mindig tud mindent, és még a pofádba is röhög közben. Casillas-t azért majdnem megszivatta egy hülye aláfutásával a végén.

Puyol (7) - Ott volt mindenhol, Xabi véletlenül lerúgta, utána még nagyobb vehemenciával nyomult. Elég kemény párharcokba ment bele, úgyhogy elővigyázatosságból őt is lehozta Del Bosque.

Capdevila (6) - Az elmúlt két meccs után kevésbé volt meghatározó a jelenléte a bal oldalon, igaz, kevesebb szükség is volt rá.

Busquets (7) - Hasraesés pipa, felesleges hiba hátul pipa, helyenként lenyűgözően kreatív mezőnyjáték pipa. Imádom a palit.

Xabi Alonso (8) - Ezen a három barátságos mérkőzésen messze ő nyújtotta a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt a csapatból, kiváló volt ezúttal is, 17-ről bemandínerezett gól, gyönyörű gólpassz, tanári játék, mi kell még?

Xavi (8) - Iniesta villanása után rúgatott egy gólt Silvával, egy szép szabadrúgás-variáció után pedig Xabit is megajándékozta egy assisttal. Hiba nélkül rakosgatta egymásra a sexy futball építőkockáit.

Iniesta (8,5) - Alig 40 perc leforgása alatt jobb külsővel adott egy zseniális gólpasszt Villának, majd szintén jobb külsővel alálöbbölve egy még zseniálisabbat Xavinak, aki végül inkább sakk-mattig játszotta a helyzetet. Nem jött be minden megoldása, de így is magasan kiemelkedett a mezőnyből. Nem csak az ő, hanem mindannyiunk tragédiája is lenne, ha a szomorú szezonja után még a világbajnokságról is le kellene mondania.

Silva (6,5) - Kissé talán kényelmetlenül érezte magát a támadósor jobb szélén, a sikerültebb megmozdulásait nem véletlenül középre kalandozgatva szállította. Jobb meccseket várunk tőle a vb-n, de csak lőtt egy gólt, még ha szinte üres kapuba is.

Villa (7) - Rengeteget mozgott és végig veszélyes volt, de enyhén frusztráltnak tűnt az őt állandóan lesen megállító partjelzők miatt. A Livescore tanúsága szerint ő lőtte a gólt Iniesta passzából, nem a menteni igyekvő lengyel védő.

Sergio Ramos (6,5) - Továbbra is pontatlan, olykor hanyag, de az agresszív és agilis játéka a jobb szélen felüdülés volt a kicsit puhapöcsű Arbeloa után.

Marchena (6) - Középső védőt játszott Puyol helyén, nem volt vele gond.

Jesús Navas (6,5) - Nagyon aktív volt, bár kissé hatástalan, a beadásaiból leginkább csak szögletekig jutott a csapat. Azért ez sem rossz, és akadt egy veszélyes lövése most is.

Fabregas (7) - Alakul a formája, de még érződik a kihagyás, szervezhetett volna többet is, Xabi nagyszerű labdáját viszont gond nélkül betuszkolta a polák kapuba.

Pedro (7) - Látszik rajta a válogatottság okozta kezdeti izgatottság, talán még túlságosan is tiszteli a társait, az alázatos igyekezete ezért gyakran szül rossz döntéseket és pontatlanságokat a mezőnyben. Azért a nem tágító kölyökkutyára emlékeztető játékkedve végül meghozta a gyümölcsét, adott egy szép gólpasszt Torres-nek, és rá jellemző módon a legelső válogatottbéli kapuralövéséből egyből gól lett, de még milyen gól. Jelen állás szerint egyértelműen őt favorizálja a kapitány Matával szemben.

Torres (7) - Egyelőre nem nagyon tűnt fel, hogy hónapok óta nem játszott, gyors volt és rámenős, egyetlen érintéssel kapásból lőtt egy gólt. Mint a biciklizés.

Spanyolország: Casillas, Arbeloa (Sergio Ramos, 54'), Piqué, Puyol (Marchena, 71'), Capdevila, Busquets, Xabi Alonso, Xavi (Fabregas, 54'), Iniesta (Pedro, 39'), Silva (Jesús Navas, 54') és Villa (Torres, 65')
Lengyelország: Kuszcak, Dudka, Zewlakow, Glik (Sadlok, 46'), Wojtkowiak, Murawski, Peszko (Jodlowiec, 78'), Mierzejewski (Matuschyk, 46'), Lewandowsky (Sobiech, 68'), Blasczykowski és Nowak (Rybus, 46')
Gólszerzők: Villa (11'), Silva (13'), Xabi Alonso (50'), Fabregas (58'), Torres (75'), Pedro (80')

Az utolsó barátságos meccsel véget ért tehát a felkészülési szakasz, a csapat már úton van Dél-Afrikába, innentől élesben megy a buli. Hitler óta tudjuk, hogy Lengyelország szétcsapása nem rossz start egy világuralmi terveket szövögető birodalom felépítéséhez, ráadásul az amcsik és az oroszok most biztosan nem lesznek útban, úgyhogy van miért bizakodni. A következő napokban várható poszt a csoportbeli ellenfelekről, és elképzelhető, hogy szerény háztájimon is nyomon követhetitek majd a világbajnokság megnyitó ünnepségét élő webkettes közvetítés formájában pénteken, amennyiben a nigger Nigériának szurkoló Hancu addig elmagyarázza a twitter használatát (jönnének Torresék is, csak ők sajnos testületileg le vannak tiltva ezekről).

A selección a következő meccsét, és egyben első vb-csoportmeccsét Svájc ellen játssza, a kezdőrúgás időpontja: június 16., szerda, 16:00.

(...és egy közérdekű információ: A 1749-es telefonszám felhívásával egyszeri 200 forintnyi pénzadomány juttatható el az ár- és belvízkárosultakhoz. Ha segíteni szeretnél, akkor hívd ezt a számot!)

42 komment

Címkék: meccs értékelés barátságos

A bejegyzés trackback címe:

https://seleccion.blog.hu/api/trackback/id/tr932067905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsoma 2010.06.09. 07:09:33

Itt ülök a gép előtt és már harmadszor nézem vissza az összefoglalókat, közben meg úgy vigyorgok, mint akit egész éjjel d*gtak (pasi lévén ez különösen nagy szó:D) A 20% sexy football már 80% körül van, ha Miniesta bírta volna az egész meccset karcolnánk a 99-et. Csak ne sérüljön meg senki és a furia roja Dél-Afrikát is magáévá teszi:) A ganar!!!

Chicagoi 2010.06.09. 07:53:37

Ez a post gyorsan megszületett, én csak péntekre vártam. :)

Endoscope 2010.06.09. 09:22:39

Alakul ez. Ennél tökéletesebb "búcsúmeccset" el sem lehetne képzelni. Igazi csapatmunka, mindenki hozzátett valamit és mindenkinek jutott egy kicsi a tortából.

Iniestára nem nagyon vannak szavak. Kivéve talán Guardiola szavai, amiket ugye anno Iniesta első megjelenésekor az öltözőben mondott és amik kőkemény bizonyosságot szereznek. A jó Kar(l)esz meg mindig képes mosolyt csalni az arcomra, ahogy megalkuvást nem tűrve, félelmet nem ismerve, spártai vezér módjára harapja ketté a pályát és az ellent (még egy barátságos meccsen is).

Ami kicsit "meglep" az Xabi Alonso kiegyensúlyozott, sallangmentes, tiszta és EREDMÉNYES játéka. Nyilván nem az, hogy ő ilyet tud, hanem az, hogy egy ilyen (számára különösen) langyos és eredménytelen idény után, a válogatottban elő tudja húzni ezt a szintet. Az elmúlt 3 meccsen többet lőtt kapura, mint az egész idényben. Mint Real drukker remélem ez nem csak a vörös színű mezeknek köszönhető. :)

Csöncsön előző posztban tett kommentjére reagálva: értem én, hogy 1-1 meccsen bármi megtörténhet és akár az olaszok (akár más) képes előrukkolni egy olyan játékkal, mint az Inter a Nou Campban, de nem feledjük, hogy

1) az Internek jó oka volt ezt megtenni (2 gólos előny + emberhátrány)

2) Piqué zseniális góljával ott is nyert a Barca és remélhetőleg egy hasonló szituban ez a VB-n se lenne másképp :)

3) az afrikai csapatok (védelmek) játékában MINDIG benne van hiba

4) static.guim.co.uk/sys-images/Football/Pix/pictures/2008/06/22/vikkihartget460.jpg

5) Bár egy lengyelek elleni tét nélküli meccs nem a dolgok origója, azért az látszik, hogy minden pályára lépett játékos tökéletesen hozta azt ami az ő specialitása (lsd. pl. Puyol, Iniesta, Xabi Alonso, Pedro, Torres), ergo úgy érzem tökéletesen sikerült a formaidőzítés.

Ui.: Nagyon szép gesztus volt rizla a bejegyzés végén megemlíteni az árvízkárosultak megsegítését.

Neil Blender 2010.06.09. 09:42:35

Iniesta bázz, az a második "gólpassz" az zsenialis volt. Ez tenyleg már sexy football volt.

Nem lesz itt gond.

@Endoscope: Csabi nekem is talany, onbizalomtol, erotol duzzad, golpasszt ad, golokat lo. Mi a szaromert nem tudta ezt csinalni nalunk egesz evben?

Neil Blender 2010.06.09. 10:00:34

Felig meddig OFF, de ugy nez ki a Madrid ramozdul Pedro Leonra. Remelem osszejon a transzfer es Leon odafer majd nalunk is a husosfazekhoz.

Ez megnyithatja az utat a valogatott elott is, mert szerintem iszonyatosan jo jatekos. Jesus Navas, Cazorla (tudom hogy most nem kerettag) helyett siman el tudom kepzelni hosszutavon is a valogatott kornyeken.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.06.09. 11:01:45

@Endoscope:
1.Az olaszoknál már két éve is kb. 120%kal jobb volt a spanyol, mégis vért pisált a pályán mindenki. Nem kell emberhátrány meg első meccs +2 (szabálytalan) gól hogy mindenki védekezzen. Plusz azon a röhejes KK-n is kip...áztak minket (USA, na tyja)
2.Pique zseniális, de azért a házat ne rajkuk fel egy távoli lövésre ami csak beakad.
3.Az afrikai csapatokban ott a hiba, világos, de esett már ki a seleccion egy röhejes játékerőt képviselő, sz..r dél-korea ellen ugyibár
4.Annak a mesének nem az a vége hogy a nyúl szopik?
5.Szerintem is kurva jó ez a formaidőzítés

eMTé · http://valogatott.blog.hu/ 2010.06.09. 11:11:41

Pedrórol csak annyit, hogy ő még annál is többet fut, mint amennyi a tévében látszik. Volt szerencsém élőben látni a Barca-Valladolid meccset, tényleg a kölyökkutya a legjobb jelző rá, ráadásul csak és kizárólag sprintben közlekedik, és sosem fárad el. Nem véletlenül imádja már most a katalán közönség...

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.06.09. 11:16:38

@eMTé: De tényleg, róla mindenki mosolyogva beszél. Nem lehet nem szeretni a skacot.

_Colos · http://keseiversek.blog.hu 2010.06.09. 11:31:47

A lengyelek kicsivel kisebb ellenállást fejtettek ki a spanyolokra, mint mi a hollandokra. Persze felkészülési meccsből nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, de ez azért elég bíztató rájuk nézve a csoportmeccsek előtt. Remélem, valóban nem súlyosak a sérülések. Mikor megláttam, hogy Puyol a lábához kap, mérgemben tettem egy olyan elhamarkodott fogadalmat, hogy ha ő sem játszhat, nem is nézem az egész vb-t. :-D Navason látszik, milyen remek képességekkel megáldott, de mintha kicsit idegen testként mozgott volna a gépezetben. Pedro meg tökéletesen az ellentéte: Minden hiányosságával és gyengeségével együtt is harcol, benne van a játékban, az ötödik gól előtti passza is zseniális volt (akárcsak a gólja)!
Amúgy nem teljesen világos számomra, hogy Hitler számára miért volt olyan jó start Lengyelország szétcsapása. Legalábbis ha Spanyolország világuralmi törekvései hasonlóképpen valósulnak meg, akkor Brazília lesz a vb-győztes. ;) (Én nem vagyok úgy elájulva Xabitól-szerintem messze ő adta el a legtöbb a labdát.)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.09. 12:15:50

Bár nálunk lennének ilyen "aprócska", 30.000-es vidéki stadionocskák. :-)

Hát ha ez volt a kézifékes verzió, akkor elég élvezetes világbajnokságra van kilátás. És az a vicc, hogy tényleg kézifékes verzió volt, ez még nem a csúcsforma.

A pontszámok közül Silváéval vitatkoznék, szerintem nagyon jól játszott, remekül kombinált elöl Inivel és Villával, persze az igaz, hogy ő nem az a tipikus jobbszélső.

@Endoscope:

Sajnos ritka, hogy egy vébét a legjobb csapat nyerjen meg, hiába az észérvek...

Neil Blender 2010.06.09. 12:44:50

@csizsikpizsik: azert a del koreai meccset ne vegyuk bele a gyengebb csapatok elleni bukoba. Rendesen meg voltak rakva a vagottszemuek, de volt egy olyan jatekvezetes ami ezt visszavonta.

Ettol fuggetlenul egyetertek abban hogy nem kell elbizni magukat a fiuknak, de nem tudom soha megallni hogy ha szoba jon a fent emlitett meccs akkor ne irjam le a rohadt CSALAS szot :)

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.06.09. 12:58:06

@Neil Blender: Nem, én nem vettem bele. Nem hiszem hogy gyengébb csapat ellen bukna EL a seleccion, egyszerűen jobbak, és kutya alázatosak, meghalnak ha kell, stb.
De ha a FIFA vezetősége a mi kárunkon kíván egy "helyi" csapatot továbbrúgdalni akkor szívhatunk. Volt már erre példa.

Az a meccs pedig nem CSALÁS volt. Hanem KIB...OTT, ÉGBEKIÁLTÓ, GYOMORFORGATÓ CSALÁS.

nasteey 2010.06.09. 12:58:28

(Na, kijövök a read-onlyból, két hete szervízben a gépem, de mivel nem látszik a vége, ezért megkértem a felhasználónév eredeti tulaját, hogy lépjen már be nekem, úgyis ezt használom évek óta :D)

A kötelező "nagyon jó a blog" körön essünk is túl, tényleg jól ír rizla, spanyolfan ismerőseimnek ajánlgattam is.

A csapat tegnap hozta az "ál-leesős" játékát, eszméletlenül jól, és könnyedén játszottak.
A második gól, annyira iniestás volt, hogy ha valaki nem ismerné (...), ezzel tökéletesen lehet szemléltetni: statbuziknak semmi, se gól, se gólpassz, viszont a zsenije nélkül ez nem jött volna össze. Zseniális.

Egész jó így madridistákkal együtt szurkolni, jó látni, hogy tiszta szívből örülnek Xavi assistnak, Ini-zseninek, Villa gólnak, Pedro gól-gólpassznak. Nem mindig tehetik ezt büntetlenül... :D

Neil Blender 2010.06.09. 16:04:26

Iniesta kihagyja a Svajc elleni meccset ugy nez ki...

Tika_ 2010.06.09. 16:10:27

Az utóbbi meccsek botladozásai után végre azt lehetett érezni, hogy tökéletesre sikerült a formaidőzítés: Iniesta fantasztikus, Xavihoz ragad a labda, Villa penge, Casillas könnyedén állít falat a kapu elé, Piqué tanári (H). Számomra Navas volt a porszem a gépezetben, erősödött bennem a gondolat, hogy ő a spanyol Robben: őrülten rohan az alapvonal felé, 2 centire tőle középre ad, és néha elsül a lába (na jó, nem önzőzik, lehet, hogy Walcott, de nála meg sokkal labadbiztosabb). Angliában biztos jól érvényesülne. Na, mindegy, nem ezen múlik szerencsére. (az meg nekem hatalmas öröm lenne, ha a számomra még ebben a mezben is unszimpatikus Ramos helyett a másik madridi legény játszana)
Mondjuk az első 25 percet nem láttam, így nem tudom hogyan reagáltam volna a 2. gólra, ami több, mint tanári volt, így az utolsónak örültem a legjobban. Belegondolva, a kiscsávó góljainak mindig legalább 30%-kal jobban örülök, mint bárki másénak :DD. @eMTé: "kizárólag sprintben közlekedik" ez kurva nagy volt
@nasteey: Boázz, te skizo vagy?? :)

eMTé · http://valogatott.blog.hu/ 2010.06.09. 16:31:04

Na, fasza, Iniesta lehet hogy nem játszik Svájc ellen...

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.09. 17:22:03

Szexi foci, istenem! Buzi-e vagytok? ;-)

nasteey 2010.06.09. 18:22:45

@Tika_: Wtf? :D
@popp: A portugál blog szerintem durvább, az egyetlen olyan, amit szerintem csajok írnak. Na, az a közönség lehet gáz. :)
@eMTé: Még koránt sem biztos, 5-7 nap a gyógyulási idő, az meg pont belefér. A csoportmeccseken (főleg egy meccsen) meg szerintem lényegtelen, hogy játszik-e. Mármint azok nélküle is kötelezők.

rizla 2010.06.09. 19:05:23

@barcavideo: @Tika_: navas nem porszem a gépezetben, hanem érdekes adalék a játéka. valóban elüt kicsit a spanyol stílustól, de ilyen kőbuta walcottokhoz inkább ne hasonlítgassuk, sokkal jobb játékos annál. sok csapat ellen hasznos lehet majd.

@nasteey: örülök, hogy szerinted ez a blog csak a második legbuzisabb, jó érzés!

_Colos · http://keseiversek.blog.hu 2010.06.09. 19:11:01

Ha valaki nem látta, de megnézné, vagy látta, de még egyszer megnézné, letöltheti innen: sport-video.hu/viewtopic.php?f=161&t=3556

nasteey 2010.06.09. 19:13:14

@rizla: Az ügyészeknek is valahogy így taníthatják, hogyan kell olyan dolgot belemagyarázni egy szövegbe, ami nincs ott. :D

rizla 2010.06.09. 19:16:11

@nasteey: ne egymással harcoljunk, inkább söpörjük ki együtt a digó mocskot, amit ide fújt a szél!

rizla 2010.06.09. 19:23:56

@Csöncsön: silva szerintem is jól játszott, de nem volt annyira annyira meghatározó, mint iniesta vagy xabi. a világ legjobb játékosai közé tartozik már most, de nekem egy kicsit hiányzik belőle a nagyon határozott jelenlét a pályán, ami a legnagyobb klasszisok jellemzője. legalábbis ezen a meccsen, ezen a poszton így voltam vele.

Endoscope 2010.06.10. 09:29:17

@Csöncsön: Azért szerintem ez csak részben igaz. 1990 óta követem a VB/EB-ket és leszámítva a dánok és a görögök EB valamint a digók legutóbbi VB győzelmét a győztesre nem lehetett azt mondani, hogy nem érdemelte meg és nem az esélyes/legjobb kalapból került volna ki. Az már persze más kérdés, hogy a döntőig vezető úton hogyan és milyen módon hullott el a többi előzetesen kőkemény esélyesnek tartott együttes. Ebben a spanyolok 2008-ig ugye élen jártak. :)

Azt meg különösen érdeklődve várom, hogy ki(k) lesz(nek) a meglepetéscsapat(ok). Merugye minden világeseményen van 1-2 csapat akik úgy kerülnek a legjobb négybe, hogy senki se várta oda őket. (pl. a bolgárok 94-ben, a horvátok 98-ban, a törökök 2002-ben vagy épp a csehek a 96-os EB-n)

@popp: :)

1) Hogy van pofád megkérdőjelezni a nemi indentitásukat annak fényében, hogy egy olyan csapat/ország a favoritod, akiknek kizárólag nedves bugyival sikongató csajok szurkolnak (merugye azt még egy fáról a fejére esett ostobább csimpánz is tudja, hogy egy heteró férfiember meg az olasz foci nem férhet meg egy lapon)

2) Mivel minden híresztelés és/vagy feltételezés ellenére higgadt, nagyvonalú és szerény drukkerek vagyunk ezért el is nézzük neked, hogy értetlenül állsz a kifejezés előtt. Elvégre aki digó drukkerént digó játékostól utoljára a 97-es BL döntőn láthatott valami focira emlékeztető mozdulatot, annak természetes, hogy a 'szexi foci' szóösszetétel értelmezhetetlen.

Mindenesetre örülünk, hogy te is köztünk vagy, mert ha esetleg a sors (szerencsétlenségükre) a digókat sodorná az utUNKba, akkor legalább lesz kihez fordulnunk a legtöbbünknek szintén értelmezhetetlen 'kispadot is a kapu elé húzzuk' taktika és látvány kapcsán. :)

Endoscope 2010.06.10. 09:35:42

@nasteey: Szerintem ez egyáltalán nem meglepő. Az El Clásicokat leszámítva én mindig nagy örömmel meg élménnyel nézem a Barca játékosok zsenialitását. :)

Azt meg előbb is mondhattad volna, hogy a portugál blogot csajok írják. Ott a helyünk! (Bár gyanítom nem Jessica Albák várják egyszál CR9/Quaresma mezben, hogy hátulról fedezzék őket.) :)

Neil Blender 2010.06.10. 10:12:28

@Endoscope: höhöhhö, dehogynem. Az osszes chaten, blogon arctalan netes siteon az osszes csaj kenterbe veri Jessica Albat... ;)

Amugy csatlakozom, spanyolbajnoksagon kivul kifejezetten szeretem nezni a Barca (es mas spanyol csapatok) jatekat.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.06.10. 10:49:11

Szerintem vicces a portugál blog, a napicé rovaton fél órákat tudok röhögni önfeledten :)))

Neil Blender 2010.06.10. 12:58:11

Ha már orgia van a cimben meg a portugal blog van kommentelve...

Naluk talaltam meg a csapat csaját... :)

topclub.hu/pic.php?post_id=7429&sum=32&num=29

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.06.10. 14:17:30

@Neil Blender: Ember, nem tudom mit linkeltél be, de engem letiltatott a netről és szégyenszemre csak rendszergazdi jogosultsággal lehetett újra üzembe helyezni...(alig várom hogy otthon láthassam!)

Neil Blender 2010.06.10. 14:43:16

@csizsikpizsik: bászki akkor én is féljek?

Remélem nem vmi trójai falovat nézegettem fél órát... :)

rizla 2010.06.10. 14:57:49

@Neil Blender: ezt a csajt nézegetted fél óráig? nemár, szerintem a spanyolok kapták a legrosszabbat, többek között ezért sem raktam ki. viszont aki irigyli a többi szurkolói blogról az ilyesmit, annak készülőben van egy meglepi..

vigvik 2010.06.10. 15:06:49

@rizla: amíg VdB csábít egy szál pöttyösben, addig viseld férfiként a kritikát! :)

Neil Blender 2010.06.10. 15:15:59

@rizla: Nem, az osszes csapat csaját nézegettem. Amugy szerintem egyik sem az a tipkus szepseg, vagy lehet nincsenek agyonretusalva a kepek...

Vegulis a spanyol csaj lehetett volna szoroskaru, bajszos nember is, abbol tobb van kint :)

@vigvik: :D LOL ez 10 pontos volt!

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.06.10. 16:50:04

@Neil Blender: Te ugyan hol jártál hogy bajszos-szőröskarú szerinted a spapnyol csajok java?
Olyan szépek azok kint, te jó ég...;)

Endoscope 2010.06.10. 20:06:18

@csizsikpizsik: Ha nem is bajszos-szőröskarúak, de az tény, hogy finoman szólva is semmilyenek. Madridban - a barátnőmet nem számolva - egyetlen jó nőt láttam. Azt is a meccsen, valamelyik keményebb kinézetű ultra oldalán.

Szóval megértem a kis hazánkba látogató, aztán a nőinkről ódákat zengő külföldieket. Elég csak nyitott szemmel végigmenni a pesti körúton ebben a nagy melegben. :)

Ettől függetlenül ez a belinkelt spanyol bula tényleg nem egy nagy eresztés (és alapvetően semmi keresnivalója egy fociblogon). :)

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.06.10. 22:20:36

@Endoscope: Hát akkor én eddig mindig jó helyen jó csajokat láttam amikor náluk voltam.
De jótanács: járj a Camp Nouba, legutóbb szemkápráztató csajok között ültem - bár lehet, hogy a csapat tyúkólába kaptam véletlenül jegyet :)

Ja, és ez a csaj tényleg nem akkora szám, kereshettek volna egy jobbat. Most már rizla meglepijében kell bízni erősen...

Neil Blender 2010.06.11. 09:22:20

@csizsikpizsik: hat azert maradjunk annyiban hogy eleg erosek tudnak lenni a spanyol nok testszor index tekinteteben... :)

Camp Nouban mikor voltam egy 6 bekurt nemet mellett ultunk, akik Mönchengladbach mezben aludtak el a masodik felido felenel... Jo mondjuk a meccs maga tenyleg szar volt anno.

@Endoscope: Melo miatt voltam Hollandiaban, egy olyan csavoval targyalni aki sokat volt Magyarorszagon. 30 perc azzal telt hogy aradozott a magyar csajokrol, borokrol, ettermekrol majd 15 percben szidta a ceget amiert a valsag miatt kevesebbet utazhat Mo-ra.

Rizla most már igazan elojohetnel a meglepivel.

_Szom Ki-Van · http://csollima.blog.hu/ 2010.06.11. 13:46:05

Kétségtelen tény, hogy a szexuális aberrációk eszünkbe juthatnak, de kár tagadni hogy Lorca népe gyönyörűen focizik. Abban is biztos vagyok hogy a portugál blogot elvtársnők írják, ami nem gond, hisz a fotball mindenkié, de leginkább a dolgozó népé!

David_K 2010.06.11. 18:06:23

rizla, nem akarod lecserélni a témát olyan "szabványosra", mint a többi blogon? Egyrészt jobban néz ki, másrészt az eredménytábla a fejlécen van. Nem annyira társaság-kompatibilis ez az akt VdB ott :D

rizla 2010.06.11. 18:07:28

@David_K: nem. lehet, hogy lesz némi pofozgatás a fejlécen, de vdb marad.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.11. 18:49:43

@David_K:

Miért kéne, hogy társaság-kompatibilis legyen? Ez egy elit hely, ide nem jöhet be holmi csőcselék. Nagyon jó ez a fejléc úgy, ahogy van. :-)

_Szom Ki-Van · http://csollima.blog.hu/ 2010.06.11. 18:59:48

@Csöncsön: Kérem, elit hely csak a Kedves Vezető által elismert hely lehet. Az mindenesetre bíztató lehet nektek, hogy a fejlécben szereplő elvtársról megemlékeztek már több helyen, például: songun.blog.hu/2008/08/26/sztalin_hos_vagy_gonosztevo
süti beállítások módosítása