Roja news

2010.06.13. 06:55 rizla

Javában zajlik, vagy mondjuk inkább úgy, hogy csigalassúsággal tötymörög előrefele a világbajnokság, a színvonal valahol az elfogadható és a kritikán aluli között ingadozik, gyakran egy mérkőzésen belül is. A torna eddigi legszimpatikusabb csapata a futballhoz köztudomásúlag hülye USA nemzeti tizenegye, és ez a tény már önmagában, egyéb szenvedéseinket félretéve is elég ijesztő ahhoz, hogy a minőségi játékra kiéhezett közönség felfokozott izgalommal várja a világ legjobb csapatának bemutatkozását. Sajnos addig még aludnunk kell hármat, de hogy a spanyol válogatott kedvelői ne maradjanak olvasnivaló nélkül, valahogy megpróbálok összeizzadni egy posztra való friss, vagy viszonylag friss infót.

Nehéz szülés lesz, mert a selecciónnal egyelőre nem történik semmi, a legnagyobb és egyben a lehető legjobb hír az, hogy nincs hír. Nincs egyetlen alulképzett tufa sem a keretben, aki szerencsétlenkedésével sérültre rúgná a csapatkapitányt edzés közben, és nincs fogalmatlansága okán kiszámíthatatlanul taktikázó bohócedző sem, aki az utolsó pillanatban kitalálja, hogy három védővel kellene felállni - kopogjuk is le gyorsan mindezt. A csapat finomhangolása az első csoportmeccsre teljes békében és nyugalomban zajlik, méghozzá egy Johannesburgtól nyugatra található potchefstroomi diákszállón, ami csak első blikkre tűnik megmosolygtató hírnek, valójában a North-West University jól felszerelt sportkomplexumáról van szó. Így néz ki:

A játékosokkal kapcsolatban annyit talán érdemes megemlíteni, hogy Xabi Alonso kénytelen volt korábban befejezni az egyik edzést izomhúzódás miatt, szerencsére nem tűnik komolynak, Iniesta pedig továbbra is a többiektől elszeparálva készül orvosi felügyelet mellett, viszont teljes terhelés alatt is jól mozog, így mutatkozik némi esély a játékára a Svájc elleni mérkőzésen. Összegyűjtöttem néhány nyilatkozatot is a hétről, természetesen nem hangzott el semmi egetrengető vagy érdekes, de jól tükröződik rajtuk a csapaton belül uralkodó relaxált hangulat.

Xavi: - "Önmagunkat kell adnunk, akár győzünk, akár veszítünk. A saját játékunkat kell játszanunk, nyugodtan birtokolnunk és járatnunk a labdát, az Eb-győzelmünknek is ez volt az alapja."
- "Brazília, Argentína vagy Olaszország érhet még oda, de jobb szeretnék körültekintő és elővigyázatos maradni. Jelenleg az a legfontosabb teendőnk, hogy a csoportkörre fókuszáljunk, az első meccsünk alapvető fontosságal bír, a három pont megszerzése megnyugtat majd minket. Az egyenes kieséses szakaszban már a szerencsének is szerepe lesz, ami a világbajnokságot kissé igazságtalanná tudja tenni."
- "Iniesta jól van, nem komoly a sérülése, ez pedig fantasztikus hír az egész világnak. Jó passzban van és csodálatosan játszik."
- "Del Bosque kitűnő személyiség, motivál, kommunikál, a futballért él. Nagyon közel áll hozzánk."
- "A vb-mezőny legjobb játékosa Messi, de ott van még Cristiano Ronaldo, Eto'o és Kaká, akik szintén megteremthetik a különbséget a saját csapatuk számára. Azonban remélem, hogy egy spanyol játékos mindegyiküket elhomályosítja majd ezen a világbajnokságon."
- "Az ország nagyszerű, nagyon jól bánnak velünk, akárcsak tavaly a Konföderációs Kupán. Gondok akadnak mindenhol."
- A keret abszolút újoncairól: "Nagyon tehetségesek és tökéletesen beilleszkedtek. A csapat egy kiváló maggal rendelkezik, ez megkönnyítette a dolgukat."

David Villa: - "Favoritnak lenni nem jelent előnyt. Inkább ne legyünk favoritok, de jussunk be a döntőbe."
- "A csoportban mindhárom csapat okozhat problémákat, de ha egyet kellene kiemelnem közülük, akkor Chilét említeném."

David Silva: Spanyolországot a világbajnokság egyértelmű esélyeseként kezelik hónapok óta, és Silva készségesen elismerte, hogy ha nem figyelnek, könnyen ellenük dolgozhat a csapatot övező eufórikus hangulat: "Azon múlik, hogy hogyan tekintesz erre. Káros lehet a felhajtás, de tudjuk, hogy mit kell tennünk, és ha odafigyelünk magunkra, akkor minden rendben fog menni."

17 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://seleccion.blog.hu/api/trackback/id/tr902077553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.13. 10:51:13

Igen, ez a kép jobban mutat, mint az egyszerű hír a "kollégiumról". Legalábbis jobban néz ki, mint az Ajtósi-kolesz. :-)

A nyilatkozatok szimpatikusak, biztatóak.

Henke 2010.06.13. 12:08:57

Xavi valami faszságot beszélhet éppen, ahogy a tekintetek irányából leszűröm :D

_Colos · http://keseiversek.blog.hu 2010.06.13. 12:14:15

Nem jól emlékszem, hogy éppen Xavi mondta tavaly a Konföderációs Kupán, hogy ez a vuvuzela a játékosokat is az őrületbe kergeti, meg hogy milyen rossz, hogy a játékosok nem értik egymás szavát? Ehhez képest most jól benyal. A "gondok akadnak mindenhol" kifejezés is enyhe eufémizmus. :-)

Bedinger · http://teamusa.blog.hu 2010.06.13. 16:00:08

Jellemző, Xaviék egy ilyen helyet kapnak, a mieink meg gyakorlatilag egy farmon készültek eddig, de hát ez meg se kottyan nekik :)

rizla 2010.06.13. 19:06:34

@Bedinger: és onyewu saját istállót kapott legalább?

Bedinger · http://teamusa.blog.hu 2010.06.13. 20:00:53

@rizla: Frusztráló lehet számotokra egy Iniesta-szerű genetikai mellékterméket odaállítani egy igazi férfi mellé, még gondolatban is... teamusa.blog.hu/2010/06/07/holgyek_figyelem_oguchi_onyewu_a_vedelem_vezere
:)

rssnty 2010.06.13. 21:52:16

@Bedinger: Remélem kiverted a képekre.

Henke 2010.06.13. 22:24:25

@Bedinger: ki ez a fickó? :/ Iniesta jól focizik, róla legalább ezt tudom... :) De hogy ő ki? :D

Nano 2010.06.14. 07:11:55

@barcavideo: szerintem az Xabi volt.

de egyébként azt mondták hogy akkor ha pályára dobná valaki betiltanák. akkor pl az angolok miért nem dobtak be egyszerre vagy 500at és meg lenne oldva :)

jörgömös 2010.06.14. 07:33:09

@Henke: ez az fickó aki még a Milanba se fért be

Endoscope 2010.06.14. 10:14:50

@Bedinger: Na ebben igazad van bro'. A kis Andrés tényleg valami genetikai melléktermék, mert amit ő tud olyat még a megagigabrutálszupertitkos amcsi laborokban ténykedő zsoldos tudóscsapatok se tudnának készakarva összekutyulni a lombikokban...

A képaláírás (és Xavi szavai) meg egyértelműen: "...és azt hallottátok, hogy tegnap Domenech azt nyilatkozta 4-0ra vernek minket a döntőben?"

rizla 2010.06.14. 14:25:41

@Endoscope: hahaha, rorschach bónuszpont

Latz von W. 2010.06.14. 15:32:34

Majd holnapután a spanyolok remélhetőleg felhúzzák a színvonalat. Azért jó volna ma is jó meccseket látni...

Viva España!

Bedinger · http://teamusa.blog.hu 2010.06.14. 15:59:12

@rssnty: Nem, de Xavinak átküldtem a linket ;)

Még_mit_nem! 2010.06.15. 00:24:10

"A torna eddigi legszimpatikusabb csapata a futballhoz köztudomásúlag hülye USA nemzeti tizenegye"

ez azért így nem teljesen igaz, én idevenném még koreát (a délit) meg a paraguayi csapatot is :)
süti beállítások módosítása