Spanyolország - Honduras  2 - 0

Az alpesi banda elleni cumival eldőlt az is, hogy ennél kedvezőbb nehezen lehetne a csoportmeccsek kronológiai sorrendje: joggal várhatta a tisztelt publikum, hogy Xaviék az önbecsülésük újjáépítése és a szurkolók kiszolgálása érdekében minden egyes ott kihagyott helyzetért kettesével mérik majd a botütéseket a jajveszékelő Honduras seggére. Sajnos a misszió célkitűzéseit nem sikerült maradéktalanul teljesíteni.

Alapjában véve könnyed nyári mozit szórakozhattunk végig, a casting jól sikerült, többnyire ültek a poénok, és csak néha kellett unalmunkban az előttünk ülő szerelmespár fejét popcornnal dobálnunk. A mű azonban decens volta ellenére sem volt képes kiváltani az elsöprő katarzis élményét, ugyanis akadt a forgatókönyvben egy komoly dramaturgiai buktatópont: a főhős David Villa elszart tizenegyese. Pedig majdnem minden klappolt addig a pontig, az első gól viszonylag hamar jött, majd némi pozitív feszültséggel teli, jóleső várakozás után követte a második, persze nem túl gyorsan, nem rögtön, csak hogy jusson időnk kiélvezni azokat az apró izgalommorzsákat, amik egy ilyen macska-egér jellegű párharc közepette potyoghatnak a tányérunkra. Akik azzal érvelnek egy nagy csapatnak való szurkolás ellen, hogy abban nincsen semmi izgalmas, azok valószínűleg nem értik, vagy szimplán nem igénylik ezt a fajta szadista örömöt, amit a ragadozóval való azonosulás nyújtani képes. Amikor Navas-t felrúgták a büntetőterületen belül, Nishimura bíró pedig a tizenegyespontra mutatott, az lehetett volna eme nemes passzió gyakorlásának az orgazmikus betetőzése, de jött Villa és elcseszett mindent. Illetve rámutatott mindarra, ami el van cseszve.

Jobban hasonlított ez az egész produkció a Svájc ellenire, mint azt egy felszínes szemlélő gondolná. Persze az eredmény lényegesen jobb lett, de mi Honduras újragyarmatosítását vártuk, ez a két találat viszont még egy tisztességes partraszálláshoz sem elég, a nagyobb ziccereket pedig nyugodtan írhatjuk a svájciakhoz képest jóval gyengébb játékerőt képviselő ellenfél számlájára. Sznob hiszti? Nem egészen. A zavaró párhuzam abból fakad, hogy a múltkor is több raklapnyi gól maradt a játékosok lábában, meg most is, és amikor még a legnyilvánvalóbb pillanatban sem sikerül egyértelműen és végképp átszakítani a gátakat, akkor erősödik a gyanú, hogy a puszta balszerencsénél mélyebb összefüggéseket kell keresni. Az egyéni teljesítményekbe ezúttal sem lehetett komolyabban belekötni, megvolt a hajtás és megvolt az összességében jónak mondható, látványos játék is, ennek a csapatnak még akkor is a csodájára jár a világ, ha épp nem csillog legszebb fényében. Azonban az eddigi két vb-meccsen mutatott pepecselős, jobbnál is jobb lövőhelyzeteket kereső görcsös hozzáállás azt sugallja, hogy a selecciónból egyelőre hiányzik az a korlátokat ledöntő plusz alkotóelem, az a koncentrált belső erő, ami többé tesz egy csapatot világklasszisok összeszokott munkaközösségénél, ami átjárta és csúcsra juttatta az Eb-győztes gárdát is, és aminek köszönhetően ez a mérkőzés épp úgy végződhetett volna 7-0-ra, mint a portugálok aznap délután tartott erődemonstrációja Észak-Korea ellen. Hogy ez a spanyolok vb-szekrényében megbúvó méretes csontvázaknak, a csapategység érezhetően gyengébb vibrálásának, vagy egyszerűen csak a korábbiaktól eltérő taktikának köszönhető, azt egyelőre csak csínjával szabad feszegetni, mert egy meccs még hátra van a csoportkörből, és pillanatnyilag az sem tuti, hogy utána a brazilokkal kell majd játszani.

Csak halkan merem elsuttogni azt a gondolatot, ami a kihagyott büntető után elsőként tódult az agyamba: amennyiben a csapat nem rúg egy harmadik gólt, úgy nem lesz világbajnok. Itt dől el és most, ezen a helyen és időben kell legyőzniük saját magukat, mert erre lehetőséget biztosító alkalom csak nagyon kevés akad egy nagy tornán (akárcsak az életben), és ha valakinek ezt tökéletesen kell tudnia, akkor az éppen a spanyol válogatott. Aztán a harmadik gól mégsem akaródzott megszületni, sőt, ahogy a tizi után apránként elkezdett csökkenni a támadójáték intenzitása, úgy vált egyre kínosabbá és frusztrálóbbá az eset szimbolikája is. Mintha az est főszereplője nem csak a saját mennybemenetelét hiúsította volna meg hibájával, hanem egész Spanyolországét is (csókoltatom Bill Shankly-t). Persze lehet, hogy mindez csupán ösztönös paranoia és adjuk meg Hondurasnak is azt, ami jár neki, Fabregas és Villa ziccereinél például paradés mentéseket mutattak be, pedig azokat nehezen lehetett volna jobban kivitelezni. 

Ami a taktikát illeti, Del Bosque továbbra sem találja a tökéletes felállást, amit ezúttal Iniesta hiánya miatt kellett átszerkeszteni. Az alapvető probléma a hadrenddel az volt, hogy két mélységi középpályással, a vonalszélsőt játszó Jesús Navas-szal és a gólszerzésre fókuszáló Villával a magához képest egyébként is tompa és pontatlan Xavi nagyon egyedül volt a támadósor mögött. A komponálásban alapesetben segít neki a szélekről rendszeresen középre húzódó Iniesta és Silva, nélkülük azonban nem nagyon volt kivel összejátszania az apró katalán irányítónak, nem is sikerült soha huzamosabb ideig a saját tizenhatosán belülre szorítani az ellenfelet. Meglepő volt tehát, amikor Fabregas éppen Xavi helyére állt be, nem pedig mellé, de ezt leszámítva is kizárólag posztra cserélt a kapitány, ami egy pöttyet konzervatív lépésnek tűnt az ostromállapotot csak szakaszokra beállítani képes játékrendszer fényében.

Casillas (0) - Továbbra is izgatottan várjuk, hogy mire képes Iker borotvájának az ereje, sokatmondó, hogy pontosan nulla lövés találta el a kapuját. Az elején egy kijövetelnél nagyon résen kellett lennie, de ezt leszámítva nincs mit pontozni a teljesítményén.

Sergio Ramos (7,5) - Abszolút neki találták ki ezt a meccset, a védekezéssel nem sokat kellett foglalkoznia, úgyhogy életvidáman nyargalászhatott fel a támadásokkal. Ötletes és kombinatív megoldásokat mutatott be, egy jó lövése is majdnem beakadt távolról.

Piqué (7) - Egyetlen elkésett belépőt leszámítva hiba nélkül, elegánsan játszott, persze nem is tesztelték komolyabb szinten. Hihetetlenül peches, ezúttal a szájából ömlött a vér, meg a hímtagját is telibetrafálták egy labdával, de semmi gond, ami nem öl meg, az csak erősebbé tesz ugye.

Puyol (6,5) - Kevésbé volt meghatározó a jelenléte Piqué-nél, de szorgalmasan melózott az ifjú titán árnyékában.

Capdevila (6,5) - Villa nem nagyon szorult rá a segítségére a bal szélen, úgyhogy a felfutásai nem hajtottak különösebb hasznot, de egyébként is kicsit fásultnak tűnt az öreg, talán ideje lenne Arbeloát is kipróbálni a helyén.

Busquets (7,5) - Kiváló performansz volt ez Sergio-tól, agresszíven tapadt a hondurasiakra, de előrefele is hozzátett ezt-azt. Xabi művészi alakításaihoz valószínűleg az ő vérszopó stílusa a kulcs.

Xabi Alonso (8) - Továbbra is a csapat legjobbja, megszámlálhatatlan mennyiségű jó passza volt, zseniálisan szervezte a játékot mélységből. Az egymást tehermentesítő párosuk Busquets-cel kiválóan működik, az más kérdés, hogy Del Bosque talán túlságosan is beleszeretett ebbe a szép darab fába, amitől nem látja az erdőt.

Xavi (7) - Egyelőre hiánycikk a játékából az a gyilkos precizitás, ami a világ legjobb középpályásává teszi, talán rajta érződik legjobban a fáradtság, és ez a jelenlegi szisztéma sem nagyon könnyíti meg a dolgát.

Villa (8) - Egy bődületesen nagy kapufával indított, majd belőtte a vb csoportküzdelmeinek talán legszebb gólját. Láthatólag jót tett neki, hogy az eddigiektől eltérően kötetlenebb szerepkörben játszhatott, nagy élvezettel cikázott a tehetetlen hondurasiak között, de a klasszikusabb széljáték elemeit is bemutatta, jól húzta szét a védelmet. Szerzett még egy gólt, de amikor visszakerült középre, akkor is helyzetbe tudott kerülni. A kihagyott büntetőn kívül még egy oka van annak, hogy miért nem kaphat még ennél is jobb pontszámot: hatalmas ostobaság volt lekevernie azt a taslit Izaguirrének, ha a bíró kiszúrja - mondjuk mert az a szerencsétlen hondurasi valamelyik európai akadémián nevelkedik, ahol megtanulja, hogy ilyenkor a földön kell fetrengeni a fejét fogva -, akkor rendesen megszophatta volna a csapat. Utólag még így is eltilthatják, bár röhejes lenne, ha több meccset varrnának a nyakába, miközben egy pályán beszedett pirosért csak egyet kell kihagyni.

Jesús Navas (7) - A jó és a közepes között ingadozott a teljesítménye, többnyire nagyon pontatlan volt, viszont feljegyezhetett egy gólpasszt, és kiharcolt egy büntetőt is. Rengeteget volt játékban, életre kelti a jobb szélt, még ha kicsit lutri is az ő beadásaira apellálni.

Torres (6,5) - Összehozhatott volna egy tizenegyest, de a bíró elnézte, lőhetett volna több gólt is, de rá nem jellemző módon rendre rossz megoldásokat választott. Sírjunk vagy nevessünk? Továbbra is olajozódnia kell, a vb-szinthez még rozsdás.

Fabregas (7) - Ahogy beállt, azonnal lőhetett volna egy gólt, szinte tökéletesen oldotta meg, nem rajta múlt, bár talán észrevehette volna az üres kapu előtt ácsorgó Torres-t. Nem volt rosszabb Xavinál.

Mata (7) - Járt neki már pár játékperc, sikerült is élnie vele. A csapatot ugyan nem rázta fel az akkor már egyre enerváltabbá váló állapotából, de alapvetően meggyőző volt, akadt egy veszélyes lövése és pár okos passza is.

Arbeloa (0) - Csak szűk negyed órát töltött a pályán, inkább a bal oldalon néztem volna meg, Sergio Ramos-t úgysem képes kiszorítani.

 

Spanyolország: Casillas, Ramos (Arbeloa 77'), Piqué, Puyol, Capdevila, Xabi Alonso, Busquets, Xavi (Fabregas 66'), Jesús Navas, Villa, Torres (Mata 70')
Honduras: Valladares, Chavez, Figueroa, W. Palacios, Suazo (J. Palacios '84), Espinoza (Welcome '46), Martinez, Turcios (Nunez 63'), Guevara, Izaguierre, Mendoza
Gólszerző: Villa (17' 51')

Felemás érzéseket keltett a meccs tehát, ahhoz nem volt elég frusztráló, hogy teljes erőből kelljen kongatni a vészharangokat, ahhoz viszont nem volt elég felemelő, hogy a fanatikusok máris a döntőben láthassák a csapatot. Az mindenesetre biztos, hogy Chile ellen nem lesz két talicskára való elszórakozható helyzet, olyan luxusról pedig, mint egy tizenegyes mellérúgása, jobb nem is álmodozni.

Következő meccs: Spanyolország - Chile, június 25., péntek, 20:30

40 komment · 1 trackback

Címkék: meccs csoport értékelés

A bejegyzés trackback címe:

https://seleccion.blog.hu/api/trackback/id/tr492099955

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Vuvuzelás hordák Középföldén 2010.06.23. 09:53:30

Miután a vuvuzelák a Hitler Bukás-videókat is elérték, most a képzelt mitológia terébe is behatoltak a "Gandalf a világbajnokságra megy" című művel. A rövid angolnyelvű videóban a Gyűrű szövetségéből hamar kiválnak a vuvuzelások és elszánt ha...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zozoo 2010.06.23. 09:15:30

Megéri kivárni az elemzést, jó cikk.

Budlofsky 2010.06.23. 09:18:14

Ajánlanám a figyelmedbe del Bosque legfrissebb nyilatkozatát (mai sport v. md), amiből kiderül, kire szeretne hasonlítani, ha ő is játékos lenne.

gibson 2010.06.23. 09:43:32

Ez a rész a legtalálóbb: "amennyiben a csapat nem rúg egy harmadik gólt, úgy nem lesz világbajnok. Itt dől el és most, ezen a helyen és időben kell legyőzniük saját magukat, mert erre lehetőséget biztosító alkalom csak nagyon kevés akad egy nagy tornán (akárcsak az életben)". Bennem is ilyen érzések kavarogtak a tizenegyes után /vegyülve a "kurva anyját, miért nem a Torres rúgta???"-érzéssel/. Aztán persze nem lett harmadik...

stuccer (törölt) 2010.06.23. 09:46:52

minek adjanak bele mindent az elején? a cikkíró elfelejtette, hogy nem csak a csoportmeccsek számítanak, Vincente már fejben a döntőt játsza, és nem kell, hogy a játékosok rommá hajtsák magukat az elején, szoros lesz így is a program. az a jó csapat, amelyik fejlődni képes a vb-n és nekem nagyon úgy tűnik, hogy a spanyolok pont azok akik folyamatosan jönnek fel meccsről meccsre, és hogy nem picsázták ki Hondurast? na bumm, veszett már több is Mohácsnál. Még valóban nincs meg erre a tornára a 100%osan a csapatra szabott taktika, de a fejlődést egyértelműen látni lehet, több olyan játékos van, aki képes elvinni a hátán a csapatot: Torres, Villa, de akár még Ramos is, Puyolról nem is beszélve ott hátul. Tőle féltem, hogy kicsit már öreg lesz, és rugalmatlan de jó teljesítményt nyújt. Sok a gólerős játékos.
Az argentinok, a németek és a brazilok még az esélyesek, esetleg még az olaszok (ha feltámadnak) vagy a hollandok okozhatnak bejutásukkal meglepetést. van egy olyan sanda gyanúm, hogy ez az első 4 csapat lesz az elődöntőben.

dvittore 2010.06.23. 09:56:14

@stuccer: Puyol nekem nem tűnik stabilnak. Csupa szív játékos ezt el kell ismerni, de gyakran bohócot csinálnak belőle - lásd svájci meccs és úgy emlékszem itt is volt valami bizonytalansága.

Szerintem azért van a csapatban, mert Piqué-vel összeszokottak, ő meg kihagyhatatlan.

answer 2010.06.23. 10:21:03

Torres 6,5-jét sokallom. Svájc ellen kevesebb idő alatt sokkal nagyobb akarás látszott rajta.
Stuccer: az olaszok? :D na ne nevettess...

stuccer (törölt) 2010.06.23. 10:36:33

@answer: odaírtam, hogy HA feltámadnak. tudnak ők eredményesek is lenni ezzel a focival, nem jók és szépek, de eredményesek. ha sikerül begyötörniük az első gólt, vagy még egyet, utána úgy eldugják a lasztit, hogy ők se tudják hova tették.

Neil Blender 2010.06.23. 10:40:29

@stuccer: Azért ennél ez több sajnos. Az egy dolog hogy a csapat nem volt még nagyon éles és persze könnyedén verte igy is Hondurast, de a svájci zakó után szimplán nem engedheti meg a csapat hogy ne fusson 100%ot. Az vilagosan latszott hogy nem vettek komolyan ezt a meccset, nem az eletuk mult rajta mert rengeteg helyzetet nem kihagytak hanem elszorakoztak, de azert egy vallranditassal nem elintezheto hogy "ugyan meg nagyon korai a csucsforma".

@dvittore: Puyol jelenleg jobb mint barmelyik alternativa, Piquevel osszeszokott paros, tapasztalt rutinos roka. Albiol jo vedo de kicsi a rutinja, Marchenanal meg Albiol es Puyol is jobb.

dvittore 2010.06.23. 10:41:10

Nem tudom ki jegyezte meg korábban - talán pont rizla volt az - de Busquets tényleg minden meccsen beleszalad egy maflásba és az abból következő hempergésbe / méltatlankodásba. :-))

dvittore 2010.06.23. 10:56:00

@Neil Blender: Igazad van Puyolról az összeszokottsággal kapcsolatban. Ezért játszik. És szerintem ezért sebezhető a spanyolok védelme.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.06.23. 10:57:22

Nem volt rossz a spanyol csapat, de végig az az érzésem volt, hogy ez a csapat eg yVan Nistelroy-jal, Higuaínnal, Jardel-lel, Torghelle Sanyival simán a világ legjobbja lenne. Egyszerűen az a régi spanyol betegség nyomja őket, hogy gólt csak és kizárólag üres kapu három lépésről szituációból akarnak lőni. Tudom, hogy megütköznek majd többen T. Sanyi nevén, de csak azt akarom érzékeltetni, hogy szükség volna egy kaput érző, gyengén-közepesen technikás csatárra, akinél csak a levesz-felnéz-lő program fut...

genetikus 2010.06.23. 11:22:13

@Professor Pizka: Egyetértek. Raúlnak volt egy időszaka, miután már sztár lett, amikor mindent be akart emelni a kapuba, igazi lövés helyett, pedig előtte ment neki az általad is említett program. Jelenleg nem látok olyan csatárt a spanyoloknál aki azt tudná mint Eto'o vagy Higuaín (de, Soldado)
Hihetetlen hogy 16-ról tisztán nem lőnek, hanem még két passz szélre meg vissza.

Neil Blender 2010.06.23. 11:40:45

@Professor Pizka: Ez az ember lehetne Llorente. Marmint technikas o is, de o az az ember akinek ha a fejere rakod nem csinalja meg a fejes elott a brazil kort a Jabulanival.

De ez csak elmelet, ugyanis Villanal, Torresnel (100%osan persze) jobb golerzekenysegu csatarparos szerintem jelenleg a vilagon nincs. Az elmult 2 meccsen a killer instinct egyfajta art of killingbe fordult de remeljuk, hogy Chilet es a tobbi ellenfelet nem gyengen rakjuk meg es baj nincs.

De termeszetesen RvN minden csapatba jo lenne, de kerdes hogy mukodne egy ilyen tipusu csapatban egy ilyen csatar. Lsd. Ibrahimovic vs. Barcelona

montipájton 2010.06.23. 12:22:35

"amikor még a legnyilvánvalóbb pillanatban sem sikerül egyértelműen és végképp átszakítani a gátakat, akkor erősödik a gyanú, hogy a puszta balszerencsénél mélyebb összefüggéseket kell keresni."

Én ezt érzem az elemzés kulcsmondatának, abszolút helytálló. Ahogy az egész szöveg, a pszichés és a taktikai rész egyaránt.
Egyetlen részébe kötnék bele finoman, Xavi - önmagához képest és a játékban betöltött szerepéhez mérve is - legfeljebb 6-ost érdemelt szerintem.

Atomot Nekik! 2010.06.23. 14:19:34

Kicsit OFF(?)
Nem csoda, hogy pl. Xavinak a precíz passzai nem jönnek össze. A Jabulanit most végre függetlenenek vizsgálták és úgy találták, hogy teljesen jogos a sok hőzöngő kifogása.

Az eddig vizsgálatokat és teszteket az Adidas, illetve az általa szponzorált játékosok végezték. Persze nagyon jó lett! :))

A mostani vizsgálatot független japán kutatóintézetek (a hírhedten precízek) végezték.

Egyértelmű, hogy egy végletekig csiszolt, automatikus szem-láb koordinációval működő passzgép/lövőgép bemondja az unalmast, ha az eddigitől rendesen eltérő (és ilyenkor már a kis eltérés is soknak számít!) játékszerrel kell produkálni a dolgokat. Végülis a grundfociban sem mindegy, hogy konzervdobozzal vagy rongyladával avagy nemes bőrrel játszanak. (Persze Cruyff egy híres reklámban egy cigisdobozzal is klasszul dekázott, de az zsonglőrködés és nem futttában pillanat törté része alatt precízen végrehajtandó 40 m-es passz.)

A teljes cikk olvasható itt: index.hu/tudomany/2010/06/23/mi_a_baj_a_vb-labdaval/
Krem, nézzétek el, nem a Zindexet reklámozom.

dvittore 2010.06.23. 14:50:16

@Neil Blender: Én is Llorentét mondanám, viszont ha ő beáll, akkor mindenkinek elkezd viszketni a talpa és már a félpályáról ívelgetik, meg lövöldözik fel rá a labdát. Ergo nem befejeznie kellene, hanem megtartani, lefordulni, visszapasszolni. Az meg nem igazán ment neki, amikor láttam.

Egyébként szerintem Torres pont ilyen megkapom - bevágom típusú ember, csak most nem megy neki. Azért alkotnak ilyen jó párost Villaval, mert egyikük a pengés, másikuk az "erőcsatár". Ki, ki döntse el melyik-melyik. :-)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.06.23. 19:02:46

@Neil Blender: akkor torres kapjon egy fülhallgatót, amelyikben egész éjjel szól a Nistelroy song: Rüdke, Rüdke... lehet másnap dühből rúgna egy hatost :-)

barcafun 2010.06.23. 19:10:49

Mindkét meccsről írnék NST-sen 3-3 dolgoként

Svájc:

1. A sexy foci meg volt, csak túl sok volt az előjáték és az orgazmus rendre elmaradt
2. Ha 100- szor lejátszották volna ezt a meccset többször lett volna 4-0 mint bármilyen vereség. Svájc nem egyenlő Inter. A csapat itt eljutott a gólhelyzetekig de nem ment be semmi.
3. Messi beállítását hiába vártam. Az ő "pótlásához" top forma kell

Honduras
1. A játék semmivel se volt szebb sexibb, sőt. Görcsös volt (persze a megszokotthoz képest)
2. A helyzetkihasználás jobb volt. Honduras még csak nem is Svájc.
3. Reagálva a posztra, néhány meglepő húzás variáció kellene

rizla 2010.06.23. 20:14:10

@stuccer: van ráció abban amit mondasz, de ha végigtekintesz az ezelőtti világbajnokságokon és eb-ken, a későbbi bajnokokon azért már korán is érezhető volt, hogy képesek megnyerni. ha a spanyol válogatott így folytatja, nem képes. nem a négybe jutásra akár, hanem arra, hogy aranyérmes legyen, csak az számít ugyanis.

del bosque csak ne játsszon fejben semmiféle döntőt. még chile ellen is simán ki lehet pottyanni, ha nincs meg a 100%-os koncentráció.

"több olyan játékos van, aki képes elvinni a hátán a csapatot: Torres, Villa, de akár még Ramos is, Puyolról nem is beszélve ott hátul. "

a papírforma szerint ez igaz. de egy vb-n nem mindig a papírforma jön be, sőt. külön dimenzió a torna, leginkább abból kell kiindulni amit eddig láttunk. torres pl nincs formában, mert sérült volt, puyol pedig már összehozott egy gólt svájcnak.

m:a.l.p. 2010.06.24. 01:22:27

Találó elemzés, bennem is ugyanezek fogantak meg a mérkőzés megtekintése alatt. Egy fokkal talán kellemesebb volt, mint a svájc elleni 'nebazzatokfel', mondjuk az elől a 78. percnél felálltam, mielőtt szétverem a berendezést. Ez még tényleg messze van a jótól, amikor nyugodtan, mosolyogva, örömmel, feszültség nélkül nézek meg egy spanyol meccset. Kicsit én is arra hajlok, hogy a srácok fejében nincs rendben valami, és ha Villa vagy Torres belövi a büntetőt, akkor sinen van a vb, akkor helyre jöhetett volna, de attol tartok sajnos, hogy ez mégjobban visszaveti őket... mondjuk valahol meg azt remélem, hogy ha az első igazán komoly játékerőt képviselő csapatot, akik stílusban hasonlóak is, kitömik mondjuk 3-al, akkor helyrejöhet az önbizalom,a játékkedv is lazábbá válhat, mármint abban az értelemben, hogy, nem görcsösen keresik a gólt, hanem egyszerüen rúgják, ahogy azt megszokták. A labda paráról annyit, h a Torres mintha azt nyillatkozta volna, hogy még edzeniük kell vele, hogy megszokják....

Don_Pipita 2010.06.24. 03:14:58

Álmom:

Pénteken du. a portugálok hihetetlen nagy küzdelemben megverik a kissé enerváltan küzdő brazilokat, míg este a spanyolok megverik Chilét 1-0ra és svájciak is Hondurast 2-0ra. Így az egymás elleni miatt svájc az első... Nah már most így a spanyolok egy olyan ágra kerülnek ahol a csoportmeccsek alapján komoly ellenfél: 1, portugália 16 között 2, Hollandia 8 között, de mivel egyik sem játssza a bunker focit, ugyan nagy küzdelemben,de le lehet őket győzni, habár mind ketten komoly erőt képviselnek. Az elődöntőben meg a srácok találkozhatnak az Urugay, DÉl-Korea,Usa,Ghána kvartettből az egyikkel...

Don_Pipita 2010.06.24. 03:15:55

Rémálmom:

Délután nyernek a portugálok, így este a spanylok majd nem akrnak annyira hajtani és a végén kiesnek a csoportból....

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.24. 11:34:18

@Don_Pipita:

Olyan nincs, ha "nem akarnak hajtani". Inkább egy nyolcaddöntő a brazilokkal, mint kiesni a csoportból. Márpedig ha Spanyolország nem nyer Chile ellen, 90%, hogy kiesik. Élet-halál harc lesz.

nykaroly · http://nykaroly.wordpress.com/ 2010.06.24. 13:59:11

Szerintem mindenképp tegyetek egy tippjátékot, hogy Chile ellen hol fog majd felhasadni Pique feje... :)

rizla 2010.06.24. 14:06:04

@eMTé: ez csak egy pletyka egyelőre, majd meglátjuk. remélhetőleg semmi.

@Neil Blender: linkelhetsz bármit, mondjuk nekem ez a csel nem tűnik valami különlegesnek, persze szép. azt vágod, hogy mata > barca?

stuccer (törölt) 2010.06.24. 14:29:08

a labda mindenkinek ugyanolyan, szóval ezt a témát már hagyni kellene. a labdát nem lehet betiltani a vuvuzelát még be lehetne de nem teszik. na mindegy.

messze van még a holnap 20:30, és lehet hogy nem is tudok majd TV közelben lenni :(

de sorsdöntő meccs lesz az tuti. pedig jobb lett volna úgy fordulni a nyolcaddöntőbe, hogy már nincs tétje a meccsnek, bár még a lendület ki is tarthat akár és ez jól is elsülhet, de erőnlét szempontjából ez most nem túl szerencsés...
az meg sem fordul a fejemben, hogy Chile megállítja a csapatot, még gondolni sem szabad ilyenre, bár eddig számomra a chileiek is szimpatikus focit játszottak, főleg amikor megverték azokat a f.....ó svájciakat.

szerintem így, hogy tétje van a dolognak, nem is kicsi, inkább ez a meccs lesz a fontosabb és nem a Honduras elleni, ha ezt megnyerik, esetleg nagyon megnyerik az adhat elég erőt a folytatáshoz. ha kikapnak, netán döntetlen, akkor meg úgyis buksi az egész. szóval mindent vagy semmit.

ja erről jut eszembe:
Mi a hasonlóság Vágó István és Petőfi Sándor között?

Mindkettőről hidat neveztek el.

Neil Blender 2010.06.24. 14:40:37

@rizla: a csel annyira nem is kulonleges de a csel+beborozes cicazasnal az azert mar alazos kombo :)

Mata elherdalasa a Real egyik szegyenfoltja, foleg hogy a jobb oldali tkozeppalyas, szelso evek ota hianyposzt nalunk. Amugy hivatalos mar? Mert azt hallottam hogy a Barca vinne ot is, de hivatalosat meg nem olvastam...

Neil Blender 2010.06.24. 15:33:00

@Neil Blender: na az egyiket töröld, azt hittem elnavigáltam mielőtt elküldtem volna

rizla 2010.06.24. 15:35:12

@Neil Blender: még nem hivatalos, de állítólag nagyon közel vannak az álláspontok. én személy szerint nem pártolnám amúgy annyira, bár nyilván kurva jó játékosról van szó.

stuccer (törölt) 2010.06.24. 17:42:43

visszavonok mindent az olaszokról, bénák és kész. nem érdemlik meg a nyolc közé jutást.

Neil Blender 2010.06.25. 10:48:15

@Neil Blender: vazze BAL oldali tamadokozeppalyas...

@rizla: Csak azt nem ertem hogy hogy fog fellalni a Barca. Villa es Mata is a kezdobe jon gondolom, viszont ha Mata jon, akkor Ibra sztem megy. Mert ha Ibra marad akkor villa fog balrol indulni ahogy a Honduras elleni meccsen is es Matanak nem lesz helye. Faszom Xavi-Ini-Mata-Messi-Villa...

nem gyenge

dvittore 2010.06.25. 13:23:45

@Neil Blender: Bizony nem gyenge! És dicséretes, hogy hazai játékosokkal próbálják megoldani az erősítési.

Kíváncsi leszek, hogy Murinnyónak mi lesz erre a válasza! Mert valami kell! :-)

Endoscope 2010.06.25. 14:45:48

@Neil Blender: rizla jobban képben van a Barca ügyeit illetően, de én erősen kétlem, hogy Mata-t a kezdőbe igazolnák. Nem hiszem, hogy a Nou Camp népe méteres vigyorral a képén nézné a Real Madrid nevelést Pedrito helyett a pályán.

Az meg már csak az én személyes véleményem, hogy 10-ből 9-szer Pedrot választanám Mata helyett.

@dvittore: Nyugodt legyél, mint ürge a hurokban. :) José mesternek meglesz a megfelelő válasza (mint azt már oly sokszor bemutatta).

dvittore 2010.06.25. 14:51:32

@Endoscope: Luis Enrique-t szerintem széles vigyorral elég sokáig elnézték. Mondjuk ő nem hiszem, hogy Real nevelés volt, de eltöltött ott néhány évet.

"Ürge a hurokban" Őrült! De jó! :-)

Krysyy77 2010.06.25. 20:28:48

@stuccer: Azzal, hogy Del Bosque már a döntőt játssza, az a baj, hogy még nincsenek ott. Tudod, ha a mai meccsen is "már fejben a döntőt játssza", akkor még a 16közé se jutnak be. Tehát, ez nem jó ötlet.
süti beállítások módosítása